Stewardessen (lees: de vakbonden) boycotten Jodie Foster

Jodie Foster is terug. Maar duizenden stewardessen hadden dat liever niet gehad. Nadat Foster in 2002 haar filmdochter mocht beschermen in Panic Room, verdwijnt een andere dochter nu aan boord van een vliegtuig. In Flightplan gaat het precies zoals je verwacht in een thriller: de aardige mensen blijken schurken en de lakse opstelling van een

de vakbonden) boycotten Jodie Foster

Jodie Foster is terug. Maar duizenden stewardessen hadden dat liever niet gehad. Nadat Foster in 2002 haar filmdochter mocht beschermen in Panic Room, verdwijnt een andere dochter nu aan boord van een vliegtuig.

In Flightplan gaat het precies zoals je verwacht in een thriller: de aardige mensen blijken schurken en de lakse opstelling van een stewardess heeft vast meer te betekenen. Drie vakbonden van stewardessen zijn hier niet gelukkig mee, roepen
op tot een boycot van de film.

De stewardess wordt afgebeeld als een ?terrorist?, concluderen de vakbonden die samen meer dan 80.000 stewardessen vertegenwoordigen. ?Stewardessen verdienen meer respect?, zegt Tommie Hutto-Blake van vakbond APFA. ?Als er nog een 11 september zou plaatsvinden, dan is het belangrijk dat het personeel aan boord het vertrouwen heeft van de passagiers. Deze film veroorzaakt het tegenovergestelde.?

De film draait gewoon door en is veruit de populairste film van het moment in de VS. In de eerste twee weken heeft Flightplan 46 miljoen dollar (38 miljoen euro) opgebracht.

    • Freek Staps