Radio Voorkeur

De avonden. In het eerste uur een gesprek met de 75-jarige componist en saxofonist Theo Loevendie over zijn droom-ensemble Ziggurat. In het tweede uur teksten en optredens van Wim de Bie, A.L.Snijders, Gerard van Emmerik en de Vlaamse dichteres Els Moors. Tot slot aandacht voor het zogenoemde Indische dorp dat in Almere moet worden gerealiseerd. Al meer dan 500 mensen hebben zich voor de 200 huizen in de nieuwe wijk aangemeld. Alleen, er is nog geen enkel huis gebouwd of zelfs ontworpen. Architect Erik Eijsbouts reist binnenkort naar Indonesië om er inspiratie op te doen. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Poolreiziger Marc Cornelissen vertelt over zijn expedities naar de Noord- en Zuidpool en zijn motivatie voor het opzetten van een klimaatopleiding. Radio 1, 0.04-0.45u.

Euroclassic Notturno. Klassiek nachtprogramma met opnamen van Europese omroepen, waarin onder meer omstreeks 2.00 uur opnames van het Holland Festival Oude Muziek uit 2004 met Dialogos o.l.v. Katarina Livljanic en Sequentia o.l.v. Benjamin Bagby. Radio 4, 01.00-04.00u.