Klachten over schade door slagbomen

De NV Westerscheldetunnel laat met spoed de werking van de slagbomen op het tolplein in Borssele onderzoeken. Dit naar aanleiding van een aantal klachten over de slagbomen, die niet op tijd naar boven zouden gaan of te snel zouden sluiten. Bij ZLM Verzekeringen in Goes zijn sinds de opening van de tunnel in 2003 meer dan twintig schadevallen gemeld door ongelukken met de slagbomen.

Vorige week liep het aantal incidenten op. ,,We kijken bijzonder serieus naar deze zaak'', vertelt woordvoerder I. de Moor van NV Westerscheldetunnel. Het bedrijf raadt motorrijders aan om voorlopig geen automatische tolpoort te kiezen, maar een tolstrook met een kassa. ,,Motorrijders kunnen schrikken en vallen'', zegt de woordvoerder.

De Moor denkt dat weggebruikers de slagbomen soms raken doordat zij te hard rijden. ,,Op het plein is maximaal dertig kilometer per uur toegestaan.'' Auto's en motoren die de slagbomen passeren zijn voorzien van een elektronisch apparaat waar de slagbomen op reageren.

Volgens ZLM Verzekeringen bestaat 40 procent van de gemelde schadegevallen uit claims van motorrijders. De verzekeraar verhaalt het geld op NV Westerscheldetunnel. Woordvoerder De Moor zegt dat iedere klant de schade krijgt vergoed, ,,tenzij vaststaat dat hij de schade door eigen schuld heeft opgelopen''.