Internet Voorkeur

Kashmir. Na de aardbeving in Kashmir heeft Pakistan alle hulp nodig die het kan krijgen. Geld komt niet alleen uit het buitenland, maar ook nationaal, met het President's Relief Fund for Earthquakje Victims 2005.

In een van de grootste Engelstalige kranten in Pakistan is Dawn.com. Daarin beschrijft een legerwoordvoerder die boven het gebied vloog, de getroffen provincies alsof er een bommentapijt op is gevallen. Op geo.tv zijn videobeelden en foto's van de aardbeving te zien. Een van de voor Westerlingen bekende gebieden is het toeristische Kaghan Valley, de Himalayan hide-away. Het ligt in de zwaar getroffen North West FrontierProvince.travel.

web.pk/destinations/mountains_valleys/kaghan_valley.asp

www.dawn.com, www.geo.tv

www.jang.com.pk/important_events

/earthquake05/president/index.html

Booker Prize. De Ierse auteur John Banville heeft de prestigieuze Booker Prize for Fiction gewonnen voor zijn boek The Sea, volgens de jury ,,een meesterlijke studie van droefheid, herinnering en liefde''. Hoewel Banville favoriet was bij de literaire critici was de algemene verwachting dat Julian Barnes (Arthur and George) of Kazuo Ishiguro (Never let me go) zouden winnen.

www.themanbookerprize.com