www.nrc.nl

Vandaag staat op de website van NRC Handelsblad voor scholieren een nieuwe digitale krant met een keuze uit het nieuws van de afgelopen week. Zie www.nrc.nl/scholieren

Bret Easton Ellis

Less than zero is de nieuwe aflevering in de serie boeken met de `literaire x-factor'. Redacteur Pieter Steinz kiest elke twee weken een boek dat jong en oud aanspreekt, een aanrader voor de literatuurlijst op school. Het uitverkoren boek is de debuutroman van de Amerikaanse schrijver Bret Easton Ellis. In het bijbehorende aanklikbare schema is te zien dat Ellis beïnvloed is geweest door grote namen als F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway, maar ook door de thrillerschrijver Stephen King. Schrijvers die volgens Steinz naast Ellis dezelfde thema's in hun boeken een belangrijke rol laten spelen zijn onder andere Raymond Chandler, Françoise Sagan en Gerard Reve.

In de weekkrant:

De film Rize brengt een nieuwe hiphopdansstijl in beeld waarin kinderen uit de getto's op een geweldloze, bijna spirituele manier hun agressie kunnen uiten.

Uit de hand lopende discussies op internetfora.

Jonge moslims die onzeker zijn over de `Ramadan do's en don'ts'.

De Nederlandse Nuna won voor de derde keer de World Solar Challenge in Australië. Heeft de zonne-wagen toekomst?

In Iran mag je niet zeggen, maar wel dragen wat je wilt.

De aanval op Microsoft door Sun en Google.

Eerste prijs Thinkquest

Vier meiden uit Almere hebben een eerste prijs gewonnen in de internationale websitewedstrijd Thinkquest. Zij maakten een website over het leven van verstandelijke gehandicapten.