Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met het brein achter het Scrypto in NRC Handelsblad en de puzzels in vrij nederland, puzzelmaker en cryptograaf Jelmer Steenhuis. Onlangs presenteerde hij het tweede deel van het NRC Handelsblad Puzzel- en Spellenboek. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa luna. De poolreiziger Marc Cornelissen is initiatiefnemer van het Climate Change College waar deelnemers zich ontwikkelen tot het bedenken en zelfstandig uitvoeren van acties op het gebied van klimaat- en natuurbescherming. Een gesprek over zijn expedities naar de Noord- en Zuidpool en zijn motivatie voor het opzetten van een klimaatopleiding. Radio 1, 0.04-0.45u.

Veertig jaar 3FM. Morgen bestaat de radiozenden 3FM veertig jaar. Als cadeau geeft de zender zendtijd weg. Van 8.00 uur tot 12.00 uur herhaalt 3FM eerst de Artist Request Top 40, een lijst met de populairste 3FM-artiesten die de luisteraars afgelopen zomer hebben samengesteld. Van 12.00 uur tot 22.00 uur is de zendtijd uitsluitend gereserveerd voor verzoeknummers van luisteraars. Presentatie o.a. Claudia de Breij. Morgen, Radio 3, 8.00-22.00u.