Margiono eindelijk in `Der Ring'

Eindelijk, in de laatste van de drie uitvoeringen van Die Walküre bij de herneming van Wagners Der Ring des Nibelungen door de Nederlandse Opera, was Charlotte Margiono gisteravond te horen als Sieglinde. Wegens stemproblemen acteerde ze slechts de eerste voorstelling, waarbij werd gezongen door Irmgard Vilsmaier. Sopranen genoeg in huis bij een Ring: de tweede voorstelling werd gezongen door Nadine Secunde, gisteravond te horen als Brünnhilde.

En net als vorig jaar maakte Margiono enorme indruk in elk van de drie actes waarin ze optrad. Ze bleek nu weer voortreffelijk bij stem en varieerde overtuigend van bedremmeld `Sprechgesang' met haar onverbiddellijke echtgenoot Hunding (Kurt Rydl), via wilde hartstocht in het Tristan-achtige duet met John Keys als Siegmund tot totale extase over de aanstaande geboorte van Siegfried in de scène met Brünnhilde. Het publiek was na elke acte even opgewonden, over Margiono en over de voorstelling als geheel.

Voorstelling: Die Walküre van R. Wagner door de Ned. Opera en Ned. Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen. Gezien: 9/10 Muziektheater Amsterdam.

    • Kasper Jansen