Internet Voorkeur

Kinderboekenweken. Enig idee wat het Kinderboekenweekgeschenk van 1977 was? Wie je droomt ben je zelf van Paul Biegel, de schrijver die vorig jaar ook het geschenk Swing maakte. Het antwoord is te lezen op de website www.kinderboekenweek.nl, waar zeer veel is te vinden over de Kinderboekenweek die woensdag begon en op 15 oktober eindigt. Je kunt daar bijvoorbeeld snel nagaan welke activiteiten bij jou in de buurt zijn door je postcode in te tikken vinden en welke boeken pasen bij het thema van dit jaar, magie. De Gouden Griffel-winnaar van dit jaar staat erop, net als de Zilveren Griffels.

Wie een overzicht wil van vroegere Griffel-winnaars, moet even doorklikken op de link van de CPNB. Daar moet je klikken op `griffels en penselen' en dan vind je rechtsboven alle `bekroningen sinds 1954'. Dan kun je zien dat Guus Kuijer niet alleen dit jaar de Gouden Griffel won, maar al drie keer eerder. De website www.cpnb.nl is wat saai in vergelijking met die van de Kinderboekenweek – daar dansen de toversterren voor de ogen – maar wel veel uitgebreider.

Aardbeving Zuid-India. Verslaggevers van de BBC doen online verslag van de gevolgen van de aardbevingen in Pakistan en India. Onder meer in een Reporters blog vanuit Islamabad, Delhi en Muzaffarabad:

www.bbcnews.com.