Engeland dankt plaatsing WK aan Oranje

`Dutch put us into World Cup Finals', schreef de krant News Of the World nadat Engeland zich zaterdagavond plaatste voor het WK in Duitsland. De formatie van bondscoach Eriksson won thuis met 1-0 van Oostenrijk, maar pas later op de avond konden de Engelsen na winst van Oranje tegen Tsjechië echt feestvieren. Op dit moment staat Engeland op de tweede plaats met 22 punten uit negen wedstrijden. Polen heeft twee punten meer.

De Engelsen kunnen nog eerste van groep 6 worden, maar als ze woensdag het thuisduel van Polen verliezen, plaatsen ze zich als beste tweede. Naast de acht groepswinnaars plaatsen ook de twee beste nummers twee uit Europa zich voor het WK. De andere zes nummers twee moeten via play-offs strijden om drie tickets. Duitsland is als gastland zeker van deelname.