Cruijff kritiseert inhalige overheid in krantencolumn

Johan Cruijff heeft vandaag in zijn column in De Telegraaf hard uitgehaald naar de Nederlandse overheid die hij een inhalig beleid verwijt. De oud-speler en oud-trainer vindt het onbegrijpelijk dat hij schenkingsrecht moet betalen over de zogenoemde Cruyff Courts. Het gaat om 8 procent van de waarde van de trapveldjes die de voormalige Ajacied met financiële hulp van de KNVB en de internationals van Oranje in Nederland aanlegt. ,,Door deze heffing kunnen nu drie velden niet worden gefinancierd'', betoogt Cruijff. ,,De overheid fungeert dus ook bij dit initiatief als spelbreker. De KNVB geeft geld, het Nederlands elftal staat premies af, de Cruyff Foundation zorgt dat het wordt gerealiseerd en de staat besluit eraan te verdienen. Waar zijn al deze gasten eigenlijk mee bezig?''