Boston Red Sox raakt titel kwijt

Boston Red Sox is de landstitel in het Amerikaanse honkbal kwijt. De ploeg die vorig jaar voor het eerst sinds 86 jaar het officieuze WK veroverde, werd dit weekeinde in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld. Boston verloor voor eigen publiek met 5-3 van Chicago White Sox. Het was de derde nederlaag op rij. Chicago treft in de finale van de American League (best-of-seven) de winnaar van de tweestrijd tussen de New York Yankees en de Anaheim Angels. In de play-offs van de National League schakelden de Houston Astros de Atlanta Braves uit, in de langste wedstrijd die ooit in het naseizoen van de Major League is gespeeld. De partij duurde vijf uur en vijftig minuten. Pas in de achttiende inning viel de beslissing. Een homerun van Chris Burke bracht toen de stand op 7-6 voor de Astros. De ploeg uit Houston won daarmee de best-of-five met 3-1 en plaatste zich voor de volgende ronde in de play-offs.