Vertrek naar Thailand

Ik ga voor minstens anderhalf jaar naar Thailand, waar ik betrokken ben bij een hulpverleningsproject. Omdat ik heb begrepen dat elk jaar verblijf in het buitenland later 2 procent AOW scheelt, wil ik me vrijwillig verzekeren. Hoe pak ik dat aan en wat kost het?

(E.d.B.)

Wordt u uitgezonden door een Nederlandse organisatie? In dat geval zou ik eerst daar eens informeren hoe het zit. Misschien hebben zij wel geregeld dat u verzekerd blijft voor de AOW. Als dat niet zo is, moet u contact opnemen met de Sociale Verzekeringsbank (www.svb.nl)). U moet zich binnen een jaar nadat u uit Nederland vertrokken bent aanmelden voor de vrijwillige verzekering. De premie hangt af van uw inkomen en varieert van 440 euro tot 4.400 euro per jaar.

Wilma van Hoeflaken behandelt wekelijks pensioenzaken

    • Wilma van Hoeflaken