Televisie Film van de dag

Minoes (Vincent Bal, 2001, Nederland). Meneer Tibbe dreigt ontslag te krijgen omdat hij te verlegen is om nieuwtjes te jagen voor de Killendoornse Courant. Gelukkig vindt hij in een boom een dame die Minoes blijkt te heten, doodsbang is voor honden, dol op visjes en goed op de hoogte van allerlei nieuwtjes die zij naar eigen zeggen van katten heeft gehoord.

Minoes van Vincent Bal is de beste van alle Annie M.G. Schmidt verfilmingen die de laatste jaren rijkelijk over de bioscoop zijn uitgestrooid. De films is mooi, spannend, geestig en wijs. Er is een werkelijk perfecte cast, Theo Maassen als meneer Tibbe en Carice van Houten als de poes-juffrouw Minoes voorop, maar daarbij ook Pierre Bokma, Olga Zuiderhoek en Kees Hulst in kleinere en grotere bijrollen. Art-director Vincent de Pater schiep een tijdloos gelukkig Nederlands plaatsje, waar achter de vriendelijke façades keiharde geheimen blijken schuil te gaan. Een echte familiefilm voor 4- tot 100-jarigen.

België 2 (Canvas), 18.00-19.25u.