Steve Wynn &

Het is jammer dat de naam Steve Wynn tegenwoordig eerder wordt geassocieerd met de miljonair uit Las Vegas dan met de zanger/gitarist uit New York. Deze Steve Wynn speelde ooit in de legendarische band The Dream Syndicate, maar bracht daarna al weer tien solo-cd's uit, bijna allemaal van constante kwaliteit.

Zijn mooiste liedjes werden onlangs verzameld op de compilatie `What I Did After My Band Broke Up' – een titel die iets van Wynns lakonieke humor blootlegt. Ook de nieuwe cd, met zijn band The Miracle 3, laat horen waar Wynn goed in is: de afwisseling tussen duister en lieftallig. Zijn crooner-stem is cynisch of vroom, en de muziek op een onheilspellende manier melodieus, of monotoon gruizig in de beste Velvet Underground-traditie.

Het wordt tijd dat iemand een Wynn-liedje op de soundtrack van een Hollywood-hit zet, net als Nick Lowe ooit overkwam met zijn `(What's So Funny About) Peace Love & Understanding' (in The Bodyguard).

The Miracle 3

...Tick...tick...tick

(Blucd0380)****

    • Hester Carvalho