Radio Voorkeur

Radio 1-Journaal. Gesprek met vice-minister-president en minister van Financiën Gerrit Zalm. Hij is de langstzittende minister van Financiën uit de geschiedenis van de Nederlandse politiek. Verder aandacht voor het 25-jarige bestaan van het CDA met CDA'er Sjaak van der Tak. Ook een gesprek met acteur, schilder en kunstenaar Jeroen Krabbé die al veertig jaar in het vak zit. Radio 1, 12.04-14.00u.

Opium. De bekendmaking van de winnares van de Anna Bijns Prijs, een literaire onderscheiding voor Nederlandse literatuur van vrouwen. Dit jaar zijn de dichteressen Anneke Brassinga, Eva Gerlach en Hagar Peeters genomineerd. Na de bekendmaking volgt een volgt een gesprek met de bekroonde dichteres. Verder actrice Halina Reijn over haar debuutroman Prinsesje Nooitgenoeg en illustrator Joost Swarte over Michelangelo. Radio 1, 19.04-20.00u.

Maandag: Op Radio 2, de best besluisterde radiozender van Nederland, is Thomas Acda te gast bij de Tafel voor Twee. Hij stond met Acda & de Munnik het afgelopen jaar met zes platen in de Top 2000.

Radio 2, 12.02-14.00 uur