Radio

Knetterende letteren. Discussie tussen de hoogleraar Britse letterkunde Richard Todd, en critici Stine Jensen en Arie Storm, over de nominaties voor de Booker Prize en de stand van zaken in de Angelsaksische literatuur. Ook een gesprek met Edward van de Vendel, schrijver van het kinderboekenweekgeschenk Wat rijmt er op puree? 747AM, 14.02-15.00u.

Opium. Gesprek met fotograaf Hans Aarsman die elke week in de Volkskrant op eigenzinnige wijze een foto uit de actualiteit bespreekt. Zijn fotobesprekingen zijn nu gebundeld in het boek De Aarsman Collectie en in het fotomuseum in Rotterdam is zijn de foto's te zien. Verder de Vlaamse filosofe Ann Meskens die een passievol portret heeft geschreven over de Franse komiek Jacques Tati. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier. Portret van de 77-jarige kinderarts dr. Jeltje van der Mei uit Brummen die onlangs in Groningen promoveerde op een studie over kinderziektes in Ghana. Ze leefde bijna 30 jaar in Afrika. Haar onderzoek is een van de eerste integrale studies naar groei, ziekte en sterfte van kinderen in Afrika. Radio 1, 21.04-22.00u.