Hier houden Aziaten wel van Armin

Armin van Buuren houdt nog steeds zijn handen als een boeddha voor zijn borst voordat hij begint te draaien. De dj speelde vorig weekend in een bomvolle club in New York. In 2003 reisde ik met hem mee als illustratie voor het volwassen worden van de Nederlandse dance-industrie. We gingen op donderdagavond naar Kopenhagen en namen

Hier houden Aziaten wel van Armin

Armin van Buuren houdt nog steeds zijn handen als een boeddha voor zijn borst voordat hij begint te draaien. De dj speelde vorig weekend in een bomvolle club in New York. In 2003 reisde ik met hem mee als illustratie voor het volwassen worden van de Nederlandse dance-industrie. We gingen op donderdagavond naar Kopenhagen en namen ‘s ochtends het eerste vliegtuig terug naar Amsterdam. Armin moest namelijk in Leiden zijn. Hij studeerde af als meester in de rechten.

Twee jaar later behoort Armin uit Leiderdorp nog steeds tot de absolute wereldtop. Zijn grote rivaal, Tiesto uit Breda, wint jaar na jaar de verkiezing tot populairste dj ter wereld. Armin werd vorig jaar nummer drie. Dat hij een ster is bleek ook nu in New York weer, in discotheek Crobar. Om drie uur ‘s nachts staat er nog steeds een rij van 200 meter voor de deur. Armin brengt een nieuwe cd uit: Shivers. Beluister het begin van de titelsong.

Opvallend is wel het verschil tussen dance-feesten in Nederland en hier. In Nederland zijn de bezoekers blank, een enkele uitzondering daargelaten. Chinezen, Turken en Marokkanen houden niet van de oer-Hollandse dans- en stampmuziek. Hier in New York is zeker de helft van de bezoekers Aziatisch. Slechts één bezoeker laat duidelijk zien dat hij uit Nederland komt. Op zijn T-shirt staat gestikt: ,,IK EET TRANCE VOOR ONTBIJT”.

(De foto komt van trance republic.)

    • Freek Staps