Balkon

Uiteindelijk gebeurde het op het balkon van een hotel in Turkije. De kamers van Leo Bakkers (50) en Elleke van Wouwen (49) grensden aan elkaar. Ze deelden het balkon en het romantische uitzicht. Het was niet voor het eerst, hoor, dat ze samen waren. In het vliegtuig naar Turkije had Elleke er voor gezorgd dat ze naast Leo zat. Ze had al langer een oogje op hem. Legde haar hoofd op zijn schouder, veinsde dat ze sliep. Maar pas in Turkije werd het serieus. De groep, het was een groepsreis, zag het voor het eerst toen ze hand in hand liepen.

Leo en Elleke kennen elkaar van verjaardagen via ASVZ Zuid West, een `organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke handicap'. Toen Toon – een van de huisgenoten van Leo – vijftig werd was er een groot feest. Elleke zag Leo en dacht: ,,Wel een aardige knul.'' Ze dorst er niets van te zeggen. Vaak zag ze hem niet, zij woont samen met een andere vrouw en Leo wat verderop in Dordrecht met Toon en nog een andere man.

Gelukkig voor Elleke leek het Leo wel leuk om dit jaar mee te gaan op vakantie. ,,Ik was nog nooit meegegaan en wilde het wel eens proberen.'' Zo kreeg Elleke de kans om Leo beter te leren kennen.

De vakantie was in juni, en sindsdien zijn de twee érg verliefd. Ze lijken er wel in te verdrinken. Door de week bellen ze, niet heel vaak, en ieder weekend zien ze elkaar. Leo: ,,Het is van mijn huis met mijn lange benen maar tien minuutjes lopen naar Elleke.'' Hij pikt haar op, en dan gaan ze samen naar het centrum van Dordrecht. Leo: ,,Dordrecht heeft een mooi plein. We gaan naar de markt of ergens wat drinken.''

Leo is al eerder verliefd geweest, maar hij voelt zich wel ,,héél vrolijk en prettig'', nu. ,,Als Elleke lacht, vind ik haar het leukst.'' Elleke doet weinig anders dan lachen. Elleke vindt dat Leo een ,,leuk gezichtje'' heeft. Elleke is ook wel gerustgesteld dat Leo eenvoudig door de `ballotage' kwam. Ze kijkt heel blij en zegt: ,,De leiding zei dat we goed bij elkaar passen, dat we een leuk stel zijn.''

Dit is het vijfde portret uit een serie.

    • Ward Wijndelts
    • Ellie Uyttenbroek
    • Ari Versluis