Televisie Overige Films

High Crimes (Carl Franklin, 2002, VS). Ridicuul rechtbankdrama probeert iets te zeggen over Amerika's (wan)daden in El Salvador, een boodschap die snel ondersneeuwt in de vele ongeloofwaardigheden. RTL5, 20.00-22.45u.

Meet the Parents (Jay Roach, 2000, VS). Geestige komedie die handig gebruik maakt van het imago van Robert de Niro, die hier CIA-agent Jack Byrnes speelt die de antecedenten van ziekenhuisverpleger Gaylord Focker (Ben Stiller) natrekt voordat hij met zijn dochter mag trouwen. Film werkt volgens het principe: alles wat mis kan gaan, gaat mis. Succes leidde dit jaar tot de vervolgfilm Meet the Fockers en talloze bleke imitaties. SBS6, 20.30-22.30u.

Iron Monkey 2 (Yuen Ho Ping, 1996, Honkong). MTV zendt al enkele maanden Aziatische films uit onder de noemer Asiamania. Vanavond het inferieure vervolg op Iron Monkey, die werd geregisseerd door vechtchoreograaf Yuen Woo Ping (verantwoordelijk voor de verbluffende gevechten in The Matrix en Crouching Tiger, Hidden Dragon). Veel fans dachten dat Iron Monkey 2 ook van hem was, maar het scheelt twee letters: Yuen Woo of Yuen Ho. Een veel slechtere regisseur. MTV, 22.00-0.00u.

.The Ring (Gore Verbinski, 2002, VS). Dat niet elke remake persé inferieur is aan het origineel bewijst The Ring, de Amerikaanse versie van Hideo Nakata's Ringu (1999). In beide films staat een videoband centraal die iedereen doodt die ernaar kijkt. De sceptische journaliste én moeder Naomi Watts gaat op onderzoek uit in een sfeervolle, enge film. Nakata zelf regisseerde de remake van Ringu 2, die begin 2005 in de bioscoop draaide. Net5, 22.25-0.20u.

Coyote Ugly (David McNally, 2000, VS). Actiefilmproducent Jerry Bruckheimer maakte dit moderne sprookje, waarin een jong meisje van het platteland met vallen en opstaan leert leven in New York. Ze wil liedjesschrijver worden en werkt in de ruige bar/Coyote Ugly om wat geld te verdienen. België 1, 23.15-0.56u.