Portugees

Ik heb sinds kort samen met me broer (Oskar) Portugese les.

We doen dat omdat we veel Portugese kennissen en vrienden hebben die in Portugal wonen. We komen daar erg vaak, we gaan dan naar de Alentejo naar Villa Nova de Milfontes. Dat ligt aan de zee en is erg mooi. We kennen dat plaatsje door mijn ouders die een jaar op een huis hebben gepast en zijn sindsdien verliefd op dat land. Mijn moeder kent nog steeds goed Portugees en dat is eigenlijk wel handig als je daar wat vaker komt. De les is eigenlijk bedoeld voor volwassenen maar omdat me moeder een goed woordje voor ons heeft gedaan mochten wij ook meedoen. En nu zitten wij in het half gevorderde groepje. We krijgen les van een mevrouw die tweetalig is opgevoed (Nederlands en Portugees) en daarna heeft ze een studie Spaans en Portugees gedaan. Nu is ze basisschooljuffrouw en doet ze deze cursus Portugees erbij. Naast alle andere dingen die ik aan het doen ben wordt het wel erg veel, hè (boksen, snackbar werken, schrijven in de krant, kinderboekenweek, Portugees). En natuurlijk luieren voor de televisie en naar het Amstelveld gaan om te voetballen.

Eigen taalnieuws van Kester Mulder, 14 jaar, uit Amsterdam