Pas verschenen

Russell Banks: De lieveling (The Darling). Uit het Engels vertaald door Ko Kooman. Meulenhoff, 415 blz. €24,50

De schrijver van Bone is de baas en De zoete toekomst schreef een roman over een Amerikaanse vrouw die betrokken raakt bij de burgeroorlog in Liberia. `Er gebeurt veel in dit boek, te veel. Wat de potentie heeft een meeslepende politieke roman in de traditie van Graham Greene te zijn wil toch zelden echt overtuigend worden', schreef Jan Donkers in een bespreking (Boeken 01-04-05).

Carla Boogaards: Roes. Nieuw Amsterdam, 312 blz. €17,50

Derde roman van de schrijver-dichter Carla Bogaards, ook gratis te downloaden als luisterboek via www.nieuwamsterdam.nl

Martin Bril: Het leed dat liefde heet. Prometheus, 118 blz. €11,50

Een keuze uit het werk van de Volkskrant-columnist: Brils `mooiste observaties over de liefde in al haar verschijningsvormen'.

Meindert Burger en Ike Cialona (red.): De gifgroene muze - Absint in de literatuur. Bas Lubberhuizen, 256 blz. €19,90

Bundel verhalen, gedichten en essays over het favoriete drankje van onder anderen Baudelaire, Verlaine, Rimbaud, Jarry, Wilde, Vincent van Gogh en Hafid Bouazza.

Jan Eilander: Raffie. Thomas Rap, 232 blz. €14,90.

Het vervolg op het voetbalkinderboek Rafael.

Arthur Japin: Alle verhalen. De Arbeiderspers, 412 blz. €12,50

Goedkope bundeling van de verhalen van de schrijver van het boekenweekgeschenk 2006. De meeste zijn afkomstig uit de bundels Magonia en De vierde wand, maar er zitten ook zeven niet eerder in boekvorm gepubliceerde tussen.

Gerrit Komrij: Fata morgana. Uitgeverij 521, 28 blz. €7,50

Fraai uitgegeven bundel van negen gedichten over een man die verliefd wordt op een jongen. Met op de linkerbladzijden de handschriften van de dichter. Alleen verkrijgbaar bij de filialen van boekhandel De Slegte.

Jan Potocki: Manuscript gevonden te Zaragoza. Uit het Pools vertaald door Jan Versteegh. Werelbibliotheek, 554 blz. €14,50

Klassieke vroeg-19de-eeuwse raamvertelling in de stijl van Boccaccio's Decamerone. Speelt in Spanje, heeft een hoofdpersoon uit de Lage Landen, en werd geschreven door een Poolse graaf.

Charles den Tex: De macht van meneer Miller. De Geus, 350 blz. €19,90

Nieuwe thriller van de winnaar van de Gouden Strop 2002, over een ontslagen consultant die getuige is van een moord en daarna opgejaagd wild wordt.

Dirk van Weelden: Straatsofa. Augustus, 222 blz. €18,50

Verhalen, essays en fictieve documentaires over onder meer een Californisch spookhuis, de begrafenis van prins Claus en de taalvondsten van 's schrijvers dochter.