Kikkerproef

Met verbazing, verontwaardiging en de nodige walging heb ik, als trouw abonnee van uw kwaliteitskrant, het artikel van Menno Steketee met de pakkende titel `Steeds minder kikkers' gelezen op de Kinderpagina in het Cultureel Supplement van 30 september.

De schrijver van dit misselijkmakende artikel begint met de `wervende' inleiding: er is een heel gemene proef met kikkers. Dan legt hij omstandig uit wat er gebeurt als je een kikker in een pan met koud water doet, het water verwarmt, waarna de kikker blijft rondzwemmen totdat hij gekookt is!

Ik vind het weinig doordacht/onzorgvuldig/pedagogisch onverantwoord, getuigen van weinig eerbied voor de natuur en van onbegrip voor de schaarste aan fossiele brandstof om een dergelijk artikel te plaatsen.

Ik sluit zeker niet uit dat een aantal kinderen de genoemde gemene proef met een of meer kikkers eens wil uitvoeren, teneinde deze eens in de praktijk te toetsen, waardoor er echter naar verwachting nòg minder kikkers zullen overblijven!

    • Loenen A
    • Mr. Ing. Adriaan Schmitz