Ford laten nieuw kleintje door Fiat maken

In de auto-industrie signaleert men een nieuwe trend: fabrikanten besparen zich de moeite van investeringen in ontwikkeling en fabricage van nieuwe modellen door ze bij een concurrent te laten maken. Uitgerekend concerns die tot voor kort in de financiële problemen raakten en overcapaciteit van hun fabrieken hebben, zijn daartoe bereid. PSA Peugeot Citroën laat vanaf 2007 een middelgrote terreinwagen bij het Japanse Mitsubishi bouwen. De PSA SUV is technisch en esthetisch vrijwel identiek aan de nieuwe Mitsubishi Outlander die afgelopen maand in Japan in de verkoop ging. Ford doe hetzelfde met de nieuwe kleine Ka, gepland voor 2008. Die zal niet alleen technisch gebaseerd zijn op de komende Fiat 500, maar wordt ook door Fiat in haar Poolse fabriek te geproduceerd.

    • Wim Oude Weernink