Federer naar Ahoy'

Zowel nummer één van de wereld Roger Federer als zijn belangrijkste uitdager Rafael Nadal zal volgend jaar februari meedoen aan het World Tennis Tournament in Rotterdam. Dat heeft toernooidirecteur Richard Krajicek vanmorgen in Ridderkerk bekendgemaakt.

Federer zal in het sportpaleis Ahoy' zijn titel verdedigen. Vorig jaar won hij in de finale van Ivan Ljubicic. Nadal zal zijn debuut maken bij het Nederlandse indoortoernooi. De 19-jarige Spanjaard is één van de weinige spelers die vaker van de Zwitser won dan verloor. De laatste keer dat de twee elkaar troffen was in de halve finale van Roland Garros. Nadal bracht toen met een zege de stand in onderlinge ontmoetingen op 2-1 in zijn voordeel.

Federer is er nu al zeker van dat hij het jaar als beste tennisser van de wereld zal beëindigen. Hij schreef zowel Wimbledon als de US Open op zijn naam. Nadal is de beste graveltennisser van dit moment. Hij heeft dit jaar een indrukwekkende stap naar de wereldtop gemaakt. De linkshandige Nadal begon als nummer 51 van het seizoen en staat nu op de tweede plaats van de wereldranglijst.

Naast Federer en Nadal zal ook het Franse supertalent Gaël Monfils aan het toernooi meedoen dat van 20 tot en met 26 februari wordt gespeeld.

De Nederlanders Sjeng Schalken en Raemon Sluiter krijgen een wildcard van oud-tennisser Krajicek. Wie de derde wildcard krijgt is nog niet bekend. Krajicek is nog bezig om een of meer Amerikaanse tennissers naar Ahoy' te halen. Andy Roddick komt in ieder geval niet.