Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Zimbabwe erkent: voedselhulp nodig

De Zimbabweaanse regering heeft voor het eerst toegegeven dat zeker twee miljoen inwoners, bijna 20 procent van de bevolking, de komende maanden niet in staat zullen zijn zichzelf te voeden. De regeringsgezinde krant The Herald citeerde gisteren een hoge ambtenaar die bevestigde dat de regering voedsel zal importeren om de periode tot de volgende oogst begin volgend jaar te overbruggen. Het VN-voedselprogramma WFP schat dat zeker vier miljoen Zimbabweanen de komende maanden voedselhulp nodig zullen hebben. President Mugabe heeft buitenlandse hulp tot nu toe afgeslagen. Volgens bronnen binnen het leger zijn zeker 2.000 soldaten met verlof gestuurd omdat er voor hen geen voedsel beschikbaar is.