Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wonen

Nieuwe wielerkans Han Vaanhold

Op het eerste gezicht leek het om een ordinaire publiciteitsstunt te gaan. Löwik Meubelen en Tapijten uit Vriezenveen meldde dinsdagavond dat het de wielerformatie van Han Vaanhold niet langer zou sponsoren; na zestien jaar vond de hoofdsponsor het welletjes. `Einde voor Löwik-ploeg' meldde deze krant gisteren. Vandaag laat het Friese meubelbedrijf weten alsnog een jaar bij te tekenen. Ploeg gered.

Maar volgens Harry Löwik, eigenaar van Löwik Meubelen en vader van Rabo-professional Gerben Löwik, is van een publiciteitsstunt geen sprake. ,,Vorig jaar hebben we al te kennen gegeven dat de wielerformatie moest uitkijken naar een andere sponsor. We wilden andere dingen gaan doen. Vaanhold ging op zoek naar alternatieven, maar kwam er niet uit. Toen ben ik als een gek maar zelf bedrijven gaan bellen met de vraag of ze bij wilden springen.''

Al snel kwam Löwik tot de conclusie dat een nieuwe hoofdsponsor er niet in zat. Toen ook co-sponsor Van Losser afviel, omdat het installatiebedrijf vond dat het in vergelijking met het Vriezenveense meubelbedrijf te weinig aandacht kreeg, besloot Löwik de hand over het hart te strijken.

,,We zullen 30.000 euro voor de ploeg uittrekken'', laat Harry Löwik weten. Eenzelfde bedrag wordt door Opel-vestiging Kamp in Almelo opgehoest. ,,Ik heb het autobedrijf zelf gebeld met de mededeling dat we dringend geld nodig hadden, maar daar voorlopig niets tegenover konden stellen. Tot mijn verrassing gingen ze akkoord'', aldus Harry Löwik.

De wielerformatie van de Haaksbergse ploegleider Vaanhold zal voortaan als `Löwik Meubelen ploeg' door het leven gaan. De naam van co-sponsor Opel wordt alleen op de ploegleidersauto en het postpapier vemeld. Löwik: ,,Vooralsnog zullen we de ploeg voor een jaar financieel ondersteunen. Daarna gaan we de situatie opnieuw bekijken.''

Ploegleider Vaanhold was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.