Dit is een artikel uit het NRC-archief

Zorg

Missie Afghanistan

Wanneer Nederlandse militairen een nieuwe basis, een zogeheten PRT (Provincial Reconstruction Team) zouden gaan bemannen in de oorlogsgebieden in het zuiden van Afghanistan, streeft Nederland ernaar de huidige Nederlandse PRT in het vreedzamere noorden over te dragen aan een ander land. Dat zei minister Kamp (Defensie) gisteren in de Tweede Kamer. Volgens hem blijft het streven om niet meer dan 1.100 Nederlandse militairen in Afghanistan te hebben. Behalve de PRT in de noordelijke provinciehoofdstad Pol-i-Khomri (ongeveer 350 militairen) levert Nederland op dit moment nog 250 man speciale troepen, een F-16-detachement alsmede militairen die op en rond Kaboel werkzaam zijn op het vliegveld en staffuncties bekleden bij de Navo-operatie ISAF.