Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Lichte blessures Oranje

Jan Kromkamp heeft gisteren in Katwijk niet meegetraind met het Nederlands elftal in de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd zaterdag tegen Tsjechië. De rechtsback van het Spaanse Villarreal heeft last van zijn linkerenkel en bleef daarom achter in het spelershotel in Noordwijk. De ernst van de blessure is nog niet geheel duidelijk. ,,We moeten eerst maar eens afwachten hoe hij reageert op de behandeling in het hotel'', aldus een woordvoerder van de KNVB.

Robin van Persie beperkte zich gisteren tot het lopen van rondjes. De aanvaller viel dinsdag uit, nadat hij op de training een knietje op zijn bovenbeen had gekregen van Hedwiges Maduro. ,,Normaal staat daar één of twee dagen herstel voor'', aldus de speler van Arsenal. ,,Vandaag heb ik al wat rondjes gelopen. Als ik te grote stappen nam, voelde ik het nog wel. Ik ga ervan uit dat ik donderdag weer bij de groep kan aansluiten'', zei Van Persie gisteren.

Wesley Sneijder liet zich niet zien op het trainingsveld in Katwijk. Hij was wel aanwezig op het complex van amateurvereniging Quick Boys, maar liep op een bijveld zijn rondjes. Sneijder herstelt van een hamstringblessure. Bondscoach Marco van Basten sprak dinsdag de hoop uit dat de Ajacied op tijd fit is voor het duel van zaterdag met Tsjechië.