Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Kuil

Onze straat wordt momenteel opnieuw ingericht. Daarvoor moeten stoeptegels wijken, maar ook sommige leidingen worden verlegd.

Als ik rond etenstijd thuiskom, staan drie werklui, die al dagen bezig zijn met de straat, zwijgend in een kuil te staren. Ik ga er bij staan en vraag of het werk een beetje wil vlotten.

,,Er zou hier een lek moeten zitten, maar er is niets te zien'', is het antwoord. Ik kijk in de kuil, maar kan ook niets ontdekken.

We staan zwijgend rond de kuil, als er een dame met een hondje langskomt. Ze werpt in het voorbijgaan een korte blik op ons en op de kuil. Terwijl ze verder loopt zegt ze: ,,Ik heb er natuurlijk geen verstand van, maar volgens mij past die hoop zand die er naast ligt, precies in die kuil.''

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik. Op deze site staan ook de spelregels van de ik-rubriek.