Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Jort Kelder naar NSE

Jort Kelder, hoofdredacteur van het zakenblad Quote, gaat vanaf morgen het Talpa-programma NSE (Nieuws, Sport en Entertainment) presenteren. Kelder zal twee dagen per week de rol van centrale presentator vervullen bij het programma. Beau van Erven Dorens is de andere dagen de anchorman van het magazine. Kelder blijft als hoofdredacteur verbonden aan het blad Quote. NSE is dagelijks om 19.00 uur te zien op Talpa. Gisteren keken ongeveer 156.000 mensen naar het nieuws- en entertainmentprogramma.

Al vanaf de start van NSE is Talpa op zoek naar een tweede presentator naast Van Erven Dorens, die het programma overigens ook produceert. Even was RTL-correspondent Max Westerman in de markt, maar die haakte af.

Bridget Maasland was ook in beeld als tweede centrale presentator. Zij heeft het volgens een woordvoerder van Talpa echter te druk met Big Brother, Je leven in de steigers en nog enkele BNN-opnames. De keuze viel vervolgens op Kelder.