Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

En verder

Italië in Haarlem

Naar aanleiding van de Michelangelo tentoonstelling in het Teylers Museum is er een Italiaanse wandelroute door Haarlem samengesteld. De route komt langs winkels met Italiaans design, mode, eten etc. Ook wordt er aandacht besteed aan Italiaanse accenten in de Hollandse architectuur van de stad.

Wandelroute (met kortingsbonnen) gratis af te halen bij de VVV aan het Staionsplein in Haarlem.

Matthijs Röling

Diederik Kraaijpoel, schrijver, kunstenaar en vriend van Matthijs Röling, geeft op zaterdag 8 oktober om 14u een speciale rondleiding in het Frisia Museum. De rondleiding gaat langs de schilderijen van Matthijs Röling. Röling geldt als hèt boegbeeld van de hedendaagse figuratieve schilderkunst in Nederland. Röling maakte hij rond 1975 een serie kastjes waarin hij met behulp van fijne penselen in realistische stijl zijn onderwerpen gedetailleerd uitwerkte. De beroemde kastjes zijn te zien op de tentoonstelling, maar ook prachtige portretten, naakten, landschappen, interieurs, mythologische voorstellingen en stillevens. De tentoonstelling `Matthijs Röling. Mimesis is nog tot en met 13 november te zien in het Frisia Museum te Spanbroek.

Frisia Museum te Spanbroek. Prijs: € 5,- p.p. (excl. museumtoegang). Vrienden van het museum: € 2,50 p.p. Aanvang: 14u. Inl 0226-351111.

Nederlands Interieur

Op woensdag 12 oktober worden bij Christie's meubels, apans en Chinees serviesgoed. zilver en andere interieurobjecten geveild. Vanaf aanstaand weekeinde zijn de kijkdagen en mogen bezoekers vrij binnenlopen in het pand aan de Cornelis Schuytstraat 57 te Amsterdam. Aangeboden wordt onder meer een omvangrijke Loosdrecht servies met bloemmotief (€20.000-30.000) en een zeldzame serie blauwwitte Chinoiserie tegels (€4.000-6.000). Kijkdagen zondag 8, zaterdag 9 en maandag 10 oktober van 10-17u. Dinsdag 11 oktober van 10-16u.

Inl 020-575 52 05 & www.christies.com

Textielweekeinde

Volgende week (op zaterdag 8 en zondag 9 oktober) organiseert het Textielmuseum Tilburg voor het eerst sinds een aantal jaren weer een Textielweekend. Met aantrekkelijke programmas op zaterdag voor textielgeïnteresseerden en op zondag voor het gehele gezin. Ook de galerieën in de omgeving van het museum haken aan bij het Textielweekend met een bijzonder aanbod. Als rode draad door het weekend loopt het onderwerp `artistiek damast'. Dit sluit aan op de twee tentoonstellingen in het museum. Textielmuseum, Goirkestraat 96, Tilburg. Openingstijden op zaterdag 8 okt 10-17u. Zon 9 okt 12-17u. Entree vanaf 8 jaar €5. Inl 013-536 74 75 & www.textielmuseum.nl