Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

BEELDENDE KUNST

China Festival

In het kader van het Amsterdam China Festival organiseert De Appel de tentoonstelling Out of Sight, met werk van een zevental hedendaagse Chinese kunstenaars. Gastcurator Hou Hanru laat zien hoe kunstenaars in het huidige China zich met hun ruimtelijke en filmische installaties verhouden tot het internationale kunstlandschap. De kunstenaars vertegenwoordigen diverse generaties en zijn afkomstig uit de diverse culturele centra van het land, waaronder Guangzhou, Shanghai en Peking. De werken tonen hun persoonlijke obsessies en hallucinaties, maar laten ook zien hoe het is om in het China van nu te overleven. Samensteller Hanru zegt hierover: ,,Het is niet zozeer het Chinese ervan dat de hedendaagse kunst uit China zo bijzonder maakt, als wel het verlangen om onafhankelijk te zijn en te ontsnappen aan verwachtingen.''

Out of Sight. Recente ontwikkelingen in de hedendaagse Chinese kunst. 7 okt t/m 20 nov in De Appel, Nieuwe Spiegelstraat 10, Amsterdam. Di t/m zo 11-18u. Inl 020-6255651