Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

A. Knopf koopt rechten De Moor

De Amerikaanse rechten van Margriet de Moors roman De verdronkene zijn verkocht aan uitgeverij Alfred A. Knopf. Dit heeft haar Nederlandse uitgever Contact gisteren bekendgemaakt. De rechten van de roman, over de geschiedenis van de zussen Lidy en Armanda tegen de achtergrond van de watersnoodramp van 1953, werd eerder al verkocht aan Tsjechië en Duitsland. De vorige boeken van De Moor verschenen in Amerika bij kleinere uitgeverijen. Contact-uitgever Mizzi van der Pluijm wil niet kwijt hoeveel geld met de verkoop gemoeid is, maar geeft aan dat het om een ,,hele goede deal'' gaat. ,,Knopf is een belangrijke uitgeverij. We gaan hier op de Buchmesse in Frankfurt ons voordeel mee doen.''