Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Denksport

www.nrc.nl

Schaakcolumn. In zijn schaakcolumn op www.nrc.nl/denksport doet Hans Ree verslag van zijn pogingen het wereldkampioenschap schaken in Argentinië te volgen via internet. Dat valt niet mee.,,Je hebt de officiële websites van de toernooi-organisatie, www.wccsanluis.net en

www.ajedrezdepunta.com.ar, maar mij is het nog niet gelukt om die goed te benaderen. Je komt erop, alles schiet en dwarrelt voor je ogen als op een kapotte televisie en je kan nergens op klikken. (...) Er zijn www.chessclub.com en www.playserver.com en die geven een uitstekende service van partijen en deskundige commentaren, maar het zijn clubs waarvoor betaald moet worden. Dat betalen wil ik zeker niet ontmoedigen, want ze geven waar voor hun geld en bovendien hebben beide clubs een gratis proefperiode van een week, maar je moet er wel allerlei schaaksoftware voor downloaden. Ook geen groot bezwaar, maar het is toch erg tijdrovend voor iemand die alleen maar even binnen wil lopen om een kijkje te nemen.''

Weblog New York. In een nieuwe weblog volgt correspondent Freek Staps het leven en werk van jonge mensen in New York. Zijn meest recente bijdrage gaat over de `Great Read in the Park', georganiseerd door The New York Times. De krant viert dat het al zeventig jaar een lijst maakt met bestsellers. ,,In de schaduw van de New York Public Librabry had de krant 150 auteurs van recente boeken uitgenodigd die voorlazen en signeerden. Voor de krant mooie marketing, voor de auteurs publiciteit. Bezoekers stonden in de rij voor Salman Rushdie en Jonathan Safran Foer.''

Zie www.nrc.nl/newyork.