Weinig verrassing na 22 jaar bankieren

Ineke Bussemaker (47) wilde na twaalf jaar bij de Amerikaanse bank Citygroup weer eens wat anders. Sinds drie dagen zit ze in de directie van Rabobank Corporate Clients. ,,Het kwam goed uit dat Rabo op zoek was naar senior bankers'', zegt ze. Want voor Citygroup werkte ze de afgelopen negen jaar in Denemarken en Londen en nu haar twee kinderen naar de middelbare school gaan, wilde ze graag weer in Nederland wonen. Niet dat ze al verhuisd is. Tot ze een woning heeft gevonden is ze doordeweeks in Nederland en in het weekend in Londen. Voorlopig gaat ze zich bij de bank bezighouden met enige projecten, onder meer op het gebied van financieel-logistieke dienstverlening. Bussemaker werkt al 22 jaar bij banken – vóór Citygroup bij ABN Amro – en weet wat ze kan verwachten. ,,Een bank is een bank. In de eerste dagen heb ik meer herkenning gehad dan verrassing.''

personalia@nrc.nl

    • Bart Pals