Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is tekenfilmregisseuse Nicole van Kilsdonk. Zij praat over haar bioscoopdebuut Johan, een lichtvoetig drama over voetbal, muziek en de liefde. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur regisseur Gerardjan Rijnders over het werken aan de regie van de opera Thyeste van de overleden componist Jan van Vlijmen op het libretto van Hugo Claus. In het tweede uur vertelt cultuurjournalist Rob van Scheers over zijn boek De grote parade waarin hij de verborgen geschiedenis van de twintigste eeuw probeert bloot te leggen. En in het laatste uur onder anderen de reclamemakers Maarten Derksen en Hendrik van Nellesteijn over het maken van radioreclamespotjes en de invloed van reclame op onze samenleving. 747AM, 20.02-23.00u.

Radio 4FM in concert. Opnamen van de Rhythm & Blues Night in Groningen op 7 mei van het gitaarduo René van Barneveld en Rudy Lentze. Vaak opererend onder de naam I.N.D.O. (In Nederland Door Omstandigheden). Hun optredens zijn zeldzaam, soms maar eenmaal per twee jaar. Radio 4, 23.00-24.00u.