Niet gewoon een stropdas

Softwarebedrijf Red Hat heeft Dirk-Peter van Leeuwen (40) benoemd tot regionaal directeur voor Centraal-Europa en de Benelux. Van Leeuwen is naar eigen zeggen een `self-made man'. ,,Ik heb een mts-diploma en verder niks.'' Toch is hij blij dat hij die opleiding heeft gevolgd. ,,Met een technische achtergrond word je in deze wereld vaker serieus genomen. Anders ben je gewoon iemand met een stropdas.'' Via diverse organisaties zoals Planet Web (ook verkoop software) heeft Van Leeuwen zich opgewerkt tot deze nieuwe functie bij Red Hat, waar hij al twee jaar werkt. Hiervoor was hij regionaal directeur van de Benelux. ,,Dat ik nu Centraal-Europa erbij krijg is een logisch gevolg van onze groei. Wij zijn het op één na snelst groeiend bedrijf ter wereld.'' Red Hat is onder meer leverancier van besturingsprogramma Linux, de tegenhanger van Windows, en heeft zo'n duizend werknemers.

personalia@nrc.nl

    • Bart Pals