Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Nedved overweegt tijdelijke rentree in Tsjechisch elftal

Nu de blessurenood bij het Tsjechische voetbalelftal zo hoog is, verklaarde Pavel Nedved gisteravond in Praag dat hij nadenkt over een tijdelijke rentree. De held van het Tsjechische voetbal van het afgelopen decennium zette na het EK van 2004 in Portugal een punt achter zijn interlandcarrière. De 33-jarige Nedved van Juventus speelde 83 interlands voor Tsjechië, waarin hij zeventien keer scoorde. Zijn comeback zou zeer welkom voor de Tsjechen zijn. Zo is het als gevolg van een achillespeesblessure onzeker of Milan Baros zaterdagavond met Tsjechië kan meespelen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal. De selectie werd gisteren verder uitgedund door het afvallen van de geblesseerde Vladimir Smicer. Behalve met de mogelijke absentie van Baros, mist Tsjechië in elk geval Jan Koller, Marek Jankulovski en Vratislav Lokvenc, die allen net als Smicer geblesseerd zijn.