Inzicht en wijsheid

Voorzitter van AFC Ajax John Jaakke stopt na eenentwintig jaar met de advocatuur. De 51-jarige Jaakke is per 1 januari partner bij Boer en Croon Process Managers. Hij gaat zich bezighouden met het adviseren van ondernemingen bij overnames en andere veranderingen. Een opleiding daarin heeft hij niet, maar toch verwacht hij toegevoegde waarde te kunnen hebben. ,,De laatste jaren heb ik me veel beziggehouden met ondernemingsrecht. Ik denk dat deze ervaring me goed van pas zal komen.'' Ook hoopt hij door zijn leeftijd voldoende inzicht en wijsheid te bezitten. Jaakke wilde iets nieuws en heeft gekozen voor de management- en advieswereld. ,,Hier kan ik mijn creativiteit in kwijt. In management en consultancy bestaan iets meer mogelijkheden.'' Zijn nevenfunctie als voorzitter van Ajax heeft volgens hem overeenkomsten met zijn nieuwe baan. ,,Je bent afhankelijk van externe factoren. Als Ajax verliest ben ik in principe een slecht bestuurder, terwijl je er weinig aan kunt doen. Dat is hiermee vergelijkbaar.''

personalia@nrc.nl

    • Bart Pals