Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Internet Voorkeur

Mobiel bellen vanuit het buitenland. Mobiele-telecombedrijven die hun klanten hoge tarieven rekenen voor gesprekken naar of vanuit het buitenland krijgen het aan de stok met de Europese Unie. Volgens eurocommissaris Viviane Redding (Informatiesamenleving en Media) rekenen de telecombedrijven te veel geld voor het zogeheten roaming, waarbij consumenten in het buitenland bellen via een netwerk in dat land. Redding eist dat de tarieven binnen zes maanden fors zijn gedaald. De Europese Commissie heeft een website geopend om de grote prijsverschillen bij roaming inzichtelijk te maken. Voor een telefoongesprek van vier minuten in de piekuren betaalt een Fin die in Zweden belt 20 eurocent. Een beller uit Malta betaalt in Letland voor hetzelfde gesprek bijna 13 euro.

europa.eu.int/

information_society/roaming

Dieetblog. Veel Nederlandse kinderen zijn te dik. Ze eten te vet en bewegen te weinig. Jonge kinderen met overgewicht kunnen later in hun leven last krijgen van allerlei ernstige ziektes. Zelfstandig diëtist Renate de Schaap houdt sinds vorige maand een weblog bij over gezond eten. Ze geeft nuttige tips, bezoekers kunnen reageren en er zijn rss-feeds waarmee geïnteresseerden zich kunnen abonneren op nieuws van de Dieetblog.

dieet.blog.nl