Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Jeugdfilm

Griezelsprookje uit Bollywood

In India maken ze niet alleen Bollywoodspektakels met veel uitbundige zang en dansnummers en met uitzinnige lengtes van meer dan drie uur. Uit India komt ook de jeugdfilm Web of the Witch. Gewoon, lekker anderhalf uur, inclusief Bollywoodzang en -dans. Het is een goede manier om kinderen kennis te laten maken met de wondere wereld van de Indiase mainstream cinema. De stijl is dan wel anders, de inhoud zal veel kinderen bekend voorkomen, sprookjes zijn overal ter wereld ongeveer hetzelfde. Een heks blijft een heks, ook als die heks gespeeld wordt door de Indiase diva Shabana Azmi. Web of the Witch is een sympathieke griezelfilm (aanbevolen leeftijd: 8+) die ondanks zijn geringe lengte soms toch nog wat lang aanvoelt. De bijzonderheid zit in de aanstekelijke liedjes die functioneel in de vertelling zijn geïntegreerd. De acteerstijl is behoorlijk vet, maar dat is typisch Indiaas – en past ook wel bij een kinderfilm.

Web of the Witch (Makdee). Regie: Vishal Bhardwaj. Met: Shweta Prasad, Makrand Deshpande, Shabana Azmi, Alaap Mazgaonkar. In: 6