Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Onderwijs

Een Brussels hotelletje

Peter Paul Bénard (42) verruilt de printerdivisie van Samsung voor concurrent Epson. Hij is daar tot manager van de Benelux benoemd. ,,Epson is een veel groter merk. Mijn portfolio bij Samsung was veel kleiner.'' Zo gaat Bénard nu ook projectoren verkopen. Gevolg hiervan is dat Bénard het veel drukker zal krijgen. Hij zit voortaan drie dagen in Amsterdam en twee in Brussel. De Voorschotenaar zal daarom een dag in de week een Brussels hotelletje pakken. ,,Het is niet belangrijk hoeveel uren je maakt, het gaat om het resultaat'', zegt Bénard. Dat zijn gezin hem daardoor niet zoveel ziet, valt hen niet zo zwaar, volgens Bénard. ,,Ze zijn het gewend. Bij mijn vorige baan bij Samsung was ik ook altijd veel weg. Toch breng ik minimaal een keer in de week mijn kinderen naar school.'' Bénard heeft bij zijn nieuwe aanstelling een duidelijk doel voor ogen. ,,De printermarkt is hevig aan het veranderen, met name op het terrein van de fotoprinters. We zijn daarin nu nog marktleider en we gaan dat blijven in deze snel groeiende markt.''

personalia@nrc.nl