Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Cruijff: magie bij Barça is verdwenen

Johan Cruijff heeft zijn grote liefde Barcelona flink aangepakt in zijn column in de Spaanse krant La Vanguardia. De magie is verdwenen bij de Spaanse kampioen, concludeert de legendarische nummer 14. En het is de schuld van de spelers, voegt hij eraan toe. Cruijff, adviseur van de club en van trainer Frank Rijkaard, reageerde op de teleurstellende 2-2 tegen Real Zaragoza afgelopen zaterdag in Nou Camp. Barcelona won dit seizoen pas twee van de zes competitiewedstrijden. Cruijff bekritiseerde met name de Portugees Deco en de Braziliaan Ronaldinho. ,,Zij zouden de magie moeten toevoegen aan het team. Maar zij kunnen de wedstrijden momenteel niet naar hun hand zetten. Vooral Deco verkeert in een alarmerende vormcrisis.''