Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

`Castingx' irritant

Sympathiek, denk je nog aan het begin van Castingx: een film die gemaakt is zónder geld van omroepen en filmfondsen of andere subsidieverstrekkers. Dan volgen wat scènes waarbij de camera constant om de personages heen beweegt en er nogal overdreven geacteerd wordt met beroerde dialogen. Goed, de regisseur wil wel eens wat anders dan de geijkte naturalistische film, in een klassieke decoupage van shot-tegenshot bij gesprekken. Na een half uur gaat het zwakzinnige scenario toch wat irriteren. Waar gaat dit over? Ellen ten Damme met een Russisch accent. Dit is een groot misverstand. Voor het maken van een film heb je toch écht talent nodig.

Castingx. Regie: Ad Bol. Met: Klemens Patijn, Ellen ten Damme, Johnny Melville, Lawrence Ray. In: 6 bioscopen.