Televisie Overige Films

Boys' Night Out (Michael Gordon, 1962, VS). In de jaren vijftig veranderden de romantische komedies uit de jaren dertig en veertig langzaam naar sekskomedies. De invloed van de rapporten van seksuoloog Kinsey is daarbij niet te onderschatten. In Boys' Night Out zelfs zeer direct. Kim Novak (Madeleine uit Hitchcocks Vertigo) speelt een sociologiestudent die stiekem het seksuele gedrag van vier mannen van middelbare leeftijd onderzoekt die haar op verschillende dagen van de week het hof maken. Liefde gooit roet in het eten, dat spreekt. Regisseur Michael Gordon had in 1958 een grote hit met Pillow Talk, waarin Doris Day en Rock Hudson romantisch kibbelen. WDR, 22.10-24.00u., nagesynchroniseerd.

Mata Hari (George Fitzmaurice, 1932, VS). Jongstleden 18 september was het honderd jaar geleden dat de Zweedse actrice Greta Garbo geboren werd. De in 1990 gestorven actrice vertrok in 1925 naar Amerika en werd wereldwijd een grote ster tot ze zich in 1941 terugtrok uit de filmwereld. Toen werd ze een mythe. Haar schoonheid werd ooit treffend omschreven door criticus Kenneth Tynan: ,,what one sees in other women drunk, one sees in Garbo sober.'' In 1932 speelde ze de van oorsprong Friese spion Mata Hari en het is niet moeilijk voor te stellen hoe gemakkelijk mannen hun geheimen aan haar verraden. Inclusief sensuele dansscène van Garbo in een nachtclub die in sommige landen soms werd gecensureerd als té suggestief. ARD, 0.35-2.00u.

Dead heat (Mark Malone, 2002, Can/Dld). Een ex-agent laat zich door zijn halfbroer overhalen om een racepaard te kopen. Hij komt in de problemen als de maffia het dier opeist als betaling voor een schuld. Met o.a. Kiefer Sutherland. BBC1, 0.50-2.20u.

A Gift for Heidi (George Templeton, 1958, VS). Een van de talloze Heidi-films, geïnspireerd op de boeken van Johanna Spyri. Opgenomen in de Beierse Alpen dus dat zit wel goed. Met een rolletje voor de jonge Van Dyke Parks. Morgen, BBC2, 11.20-12.30u.