Televisie Film van de dag

Eight legged freaks. Dierendag! Veronica viert het met een film voor spinnenvrienden. De film met de weinig verhullende titel Eight Legged Freaks werd aangeprezen onder het motto: 'Heb je een hekel aan spinnen? Heb je 'echt een hekel aan spinnen? Nou, ze houden ook niet van jou.' De Nieuw-Zeelander Ellory Elkayem maakte in 2002 een ouderwetse monsterfilm. Hij maakte er wéér een, moet je zeggen, want hij veroverde Hollywood met de korte film Larger the Life, over spinnen die onder invloed van een chemisch product tot monsterlijke proporties opzwellen. Net als in Eight Legged Freaks dus. Hier helpt geen krant, stofzuiger of mattenklopper meer tegen. Het stramien van de film is overbekend: er zijn enkele mensen die het gevaar zien aankomen, maar niemand wil hen geloven, tot de monsters hun eerste slachtoffers maken. In de leuke dochter van de sheriff herkennen we Scarlett Johansson, die een jaar later haar serieuze doorbraak had in Lost in Translation.

Eight Legged Freaks, Veronica, 20.30-22.30