Rookalarm zonder schroeven

Een rookmelder biedt veiligheid tegen brandgevaar. Maar minder prettig is dat het onaantrekkelijke apparaat van wit kunststof met schroeven in het plafond bevestigd moet worden. Daardoor hangen mensen de rookmelder nog wel eens uit het zicht en daarmee ook uit de luchtstroom – juist de beste plaats voor snelle rookdetectie. Het Zweedse bedrijf Snapalarm gaat deze problemen te lijf met de gelijknamige Snapalarm rookmelder. Het aantrekkelijk vormgegeven apparaat werkt met een simpele, schroefloze bevestiging op het snoer van een hanglamp. Achterliggend idee is dat het lichtpunt altijd in het midden op het plafond zit, op dezelfde plaats waar de rookmelder moet komen. De Snapalarm is eenvoudig te bevestigen door het om het snoer heen, dicht tegen het plafond aan vast te klikken. Een voorwaarde is uiteraard wel dat er een hanglamp aanwezig is.

Voor meer informatie: www.snapalarm.com

    • Paul Schilperoord