Radio Voorkeur

Kunststof. Castingdirecteur Hans Kemna, die op de openingsavond van het 25ste Nederlandse filmfestival de cultuurprijs ontving, vertelt over zijn bijdrage aan de Nederlandse filmcultuur. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. O.m. praten de Tilburgse conservator Leo Delfgauw van het museum De Pont en muzikaal adviseur Bert Palincx over muziek maken en schilderijen. Verder architect Louis Sjouwerman over het ontwerpen van winkelcentra. 747AM, 20.04-23.00u.

Radio 4FM: Passaat. Opnamen van de Cubaanse son-familie Familia Valera Miranda tijdens de 21ste Music Meeting in juli in Nijmegen. De son, een mix van West-Afrikaanse en Spaanse muziek, wordt generaties lang gespeeld op het platteland van oostelijk Cuba. Ook met de Frans-Catalaanse zanger en gitarist Antoine `Tato' Garcia en flamencozangeres Sabrina Romero. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. In verband met de viering van het joodse nieuwjaar praat de eerste vrouwelijke rabbijn in Nederland, Elisa Klapheck, over o.a. haar boek So bin ich Rabbinerin geworden. Radio 1, 0.04-0.45u.