Paula Frazer

Hoe klinkt een engel? Wie weet het, maar de kans dat een engel klinkt als Paula Frazer is aanzienlijk. Want ongetwijfeld zingt een engel onbekommerd en ongehinderd. Zo ook de Amerikaanse Frazer. Deze dochter van een gospelpredikant en een jazzliefhebber laat haar stem stromen als een bergbeek die zich behendig om obstakels slingert zonder aan kracht te verliezen.

Frazer was zangeres van de Amerikaanse band Tarnation. Maar ze hief de band op en ging solo verder. Ze werd een country-zangeres zo authentiek als er maar weinig zijn: met een snik om wat verloren ging, en een heldere jubel om de rest.

Leave The Sad Things Behind is haar tweede cd. Ze koos vooral rustige ritmes, en een enkele Motown-stamper (It's Not Ordinary), waarin haar stem zo veel emotie in zich draagt dat er een gloeiend randje lijkt te staan. Ze wordt omringd door subliem solerende slide-gitaren, en een koortje waar het nodig is. Frazers eenvoudige schoonheid is indrukwekkend.

Paula Frazer. Leave The Sad Things Behind (Birdman 078)

    • Hester Carvalho