Kink FM in podcast

Kink FM, het radiostation voor alternatieve popmuziek, biedt sinds gisteren een deel van zijn uitzendingen aan in de vorm van podcasts. Een aantal programma`s, waaronder de Outlaw 666 met de 666 beste alternatieve platen van de laatste jaren, is online op afroep beschikbaar.

Podcasting is een techniek om automatisch muziekbestanden (in mp3-formaat) te downloaden. Dat kan door eenmalig een abonnement te nemen bij een online radiostation of een andere site die podcasts aanbiedt. Podcast downloaden kan met iTunes-programma van Apple, maar een iPod-muziekspeler is niet noodzakelijk. Minister Donner (Justitie) maakt sinds vorige maand zelf radio op het web via podcasting.

Kink FM biedt sinds een aantal maanden al interviews met bekende artiesten aan in de vorm van podcasts. ,,Digitale distributie heeft de toekomst,'' laat programmaleider Arjen Grolleman weten. ,,Juist voor Kink FM is deze ontwikkeling bijzonder gunstig vanwege het onderscheidende karakter van onze uitzendingen.'' Kink FM bestaat deze maand tien jaar. Het station is eigendom van de Vereniging Veronica en te beluisteren op de kabel en via streaming audio op internet.

www.kinkfm.com

www.kinkfmpodcasts.com